Creative Valley wint Rietveldprijs 2011

rietveldprijs_n06k

De winnaar van de Rietveldprijs 2011 is Creative Valley. In Creative Valley huizen diverse organisaties, zoals bijvoorbeeld Youmeet. Overal worden ruimtes gedeeld, hebben medewerkers eigen werkplekken en kunnen elders in het gebouw werken, vergaderen en elkaar ontmoeten. Zelfs buiten, op een van de vele terrassen. De jury: “Het ontwerp stimuleert het delen van faciliteiten, interactie, samenwerken en informele contacten. Het is een feest om hier te werken en te verblijven.”

Creative Valley is een initiatief van Laurens van Doorn van NIC Commercieel Vastgoed. NIC realiseerde het gebouw samen met architectenbureau GENT & MONK, inrichtingsexpert Desque en YNNO, het adviesbureau voor nieuwe manieren van werken.

De Rietveldprijs, vernoemd naar de Utrechtse architect Gerrit Rietveld, wordt tweejaarlijks uitgereikt aan een architect die een bijzonder gebouw heeft ontworpen in de stad Utrecht, dat bijdraagt aan de gebouwde omgeving van de stad. Met de uitreiking van de Rietveldprijs wil Stichting Rietveldprijs door middel van discussie de kwaliteit van de architectuur in Utrecht bevorderen.

Op zondag 27 november wordt de prijs uitgereikt aan Casper Schuuring van GENT & MONK architecten.

rietveldprijs_n03k