Goede doelenmaand Youmeet; Het Diabetesfonds

Jaarlijks steunt Youmeet een maand lang een goed doel. Zo hebben we voorgaande jaren een mooi bedrag opgehaald voor Stichting KIKA en een steentje kunnen bijdragen aan de fondswerving voor onderzoek naar ALS. Dit jaar is er gekozen om aandacht te besteden aan Het Diabetesfonds. De reden hiervoor is, is dat twee van onze drie jonge teamleden diabetes 1 hebben. Diabetes heeft een enorme impact op het leven van mensen, maar helaas is er nog geen oplossing voor genezing. Daarom werkt het Diabetes Fonds hard aan betere behandeling en genezing van diabetes. Voor een gezond leven zonder dagelijkse zorgen.

Hoe werkt onze goede doelen maand?
Wij brengen gedurende de maand februari Het Diabetesfonds onder de aandacht bij collega’s, vrienden en onze klanten. Per klant die een sessie bij Youmeet boekt in februari wordt €25 gedoneerd aan Het Diabetesfonds. Zo hopen we op een mooie bijdrage vanuit  Youmeet en persoonlijke donaties vanuit ons netwerk. Doneren kan rechtstreeks via Doneer hier!

Lees hieronder het verhaal van onze teamleden!
Eric, 25 jaar eventmanager bij Youmeet
Anderhalf jaar geleden is er het één en ander veranderd in mijn leven. Na mij een paar weken niet zo lekker te hebben gevoeld, een bezoekje aan de huisarts en een bloedtest, kreeg ik te horen dat ik diabetes heb. Wat dat nou precies inhield? Geen idee…

Om een lang verhaal iets kort te maken: het is een chronische ziekte en een auto-immuunziekte.Chronisch houdt in dat ik er nooit meer van af kom en auto-immuunziekte houdt in dat je lichaam zichzelf aanvalt.

Maar wat betekent dat voor iemand van 23?

Je kunt je voorstellen dat het voor iemand in zijn studententijd erg lastig kan zijn, als je nu zelf terugblikt op wat voor een chaotische en fantastische tijd uit je leven dit is. Met diabetes wordt dit beïnvloed, dus langzaam maar zeker bouw ik de wilde dagen af.

Ik werk sinds kort als Eventmanager bij Youmeet. Hier heb ik het ontzettend naar mijn zin. Ook is het heel tof dat er aan goede doelen wordt gedacht. Dit jaar is dit Het Diabetesfonds, dat maakt het voor mij ook wat persoonlijker. Ik hoop dat er extra veel boekingen komen in februari, want voor elke boeking gaat er 25 euro naar het diabetes fonds!

Jasper, 30 jaar eventmanager bij Youmeet
Ongeveer drie maanden geleden ben ik geconfronteerd met de diagnose diabetes type 1. Voorafgaand aan de uiteindelijke diagnose heeft mijn lichaam te maken gehad met hoge bloedsuikerwaarden waardoor symptomen als extreme vermoeidheid, veel dorst, veel plassen en uiteindelijk ook wazig zien zijn ontstaan.

Toen het hoge woord eruit was stond mijn hele leven even helemaal op zijn kop. Na veel uitleg over het ziektebeeld ontstond bij mij het beeld dat mijn gewone argeloze leven, zonder al te veel zorgen, in één klap voorbij zou zijn. Mijn lichaam heeft besloten vanuit een auto-immuunreactie de cellen die verantwoordelijk zijn voor de aanmaak van insuline aan te vallen waardoor de aanmaak hiervan tot nul is gereduceerd.

In eerste instantie voel je je stuurloos en ben je het vertrouwen in je eigen lichaam kwijt. Gelukkig heb ik door een goede begeleiding vanuit de Diabetoloog en Diabetesverpleegkundige en een positieve instelling dit vertrouwen weer terug kunnen vinden! Ik ben er zeker nog niet, maar iedere dag wordt het zelf toedienen van insuline en het monitoren van mijn bloedsuikerwaarden meer en meer een automatisme.

De toekomst zie ik rooskleurig in en hoop het uiteindelijke enkel nog als een ongemak te kunnen zien.