Uw sessie op maat!
Met regelmaat houdt uw MT of RvB een “heisessie” om de neuzen weer één kant op te krijgen, of om de strategie voor de komende periode door te nemen of omdat het nu eenmaal moet. Wellicht heeft u nog geen idee waar het over zal moeten gaan.

Wij zien en horen vaak dat de effectiviteit van de heisessie en de opbrengsten tegenvallen.

Met de aanpak van Youmeet is dit verleden tijd! Bekijk hier! wat onze aanpak is en bel voor vrijblijvend advies!

Youmeet

Energieboost: Crash Course on Creativity (60 – 90 minuten)
Zoek je een energieke onderbreking – mét inhoud – voor je teamdag, bedrijfsuitje of evenement? De 60 tot 90 minuten durende Crash Course on Creativity daagt jouw team uit om in no-time met de meest briljante, absurde en kansrijke ideeën te komen voor een concreet vraagstuk (uit jouw organisatie)! Ontdek hoe je met een aantal eenvoudige maar effectieve brainstormtechnieken jezelf en je collega’s verrast en waarom serious creativity ook een prominente rol in jouw organisatie zou moeten spelen. Rody van Rody Vonk | Innovation, Creativity Training verzorgt deze Energizer graag!

Marshmallow challenge
De opdracht is om een zo hoog mogelijke toren te bouwen van spaghetti waar uiteindelijk een marshmallow op moet komen te rusten. Met een beperkt aantal materialen (touw, plakband, scharen, e.d.) is The sky the limit. Deze opdracht kent vele varianten. Afhankelijk van de doelstelling kan deze opdracht snel worden aangepast aan wat nodig is. Een leuke en effectieve energizer om je bijeenkomst mee te starten of om afwisseling in je programma mee te creëren. Mail of bel ons voor meer informatie.

Marshmallow challenge

Customer Journey
Vandaag de dag wordt in bedrijven en organisaties steeds meer gebruik gemaakt van tools en technieken uit de werelden van design thinking en lean startup om snel(ler) nieuwe kansen te ontdekken. Een van deze tools is de Customer Journey Map; hiermee breng je de ‘klantreis’ overzichtelijk in beeld en ervaar je waar de grootste pijnpunten (en dus mogelijkheden voor innovatie!) liggen. De nieuwe inzichten leveren je ongetwijfeld inzichten op om met soms hele simpele ingrepen en oplossingen de klant (nog) beter te bedienen en meer omzet te genereren.

Ontdek in 1 of 2 dagdelen nieuwe markt- en omzetkansen, vraag het Youmeetteam om advies!

Lego® Serious Play®
Van Lego kun je alles maken. En dus niet alleen een boot, een vliegtuig of een trein, maar ook een model waarmee je iets uitdrukt, bijvoorbeeld een bepaalde situatie, je identiteit, kansen, bedreigingen, interactie, doelstellingen, systemen, noem maar op. Lego Serious Play, oorspronkelijk ontwikkeld om de verbeelding in de eigen organisatie terug te krijgen, is een door Lego en de Universiteit van Lausanne ontwikkelde trainingsmethode.

Deze leerzame teambuilding workshops Lego Serious Play duren een dagdeel tot maximaal twee dagen, afhankelijk van de zwaarte van de problematiek. En die kan heel divers zijn! Lego Serious Play wordt ingezet bij (grote en kleine) vraagstukken op het gebied van onder meer:

  • strategieontwikkeling
  • communicatie & samenwerking
  • productontwikkeling & innovatie
  • maken van jaarplannen
  • leiderschap

Neem voor deze workshop contact op met Youmeet.

De Filmfabriek
De Filmfabriek is een programma waarbij de deelnemers bij een fictieve filmproductiemaatschappij werken. In teams gaat men aan de slag met (semi)professionele apparatuur, om bijvoorbeeld de visieontwikkeling letterlijk op gang te brengen. Je hoeft niet technisch te zijn of te kunnen acteren voor dit programma. De teamcoach zorgt er op een leuke manier voor dat iedereen enthousiast aan de slag gaat. Het programma brengt groepsprocessen in beeld en verlaagt de drempel om met elkaar op een leuke manier belangrijke thema’s te bespreken. Populaire Filmfabriek-varianten zijn: verfilmen van het verhaal dat de deelnemers als team verbindt, presenteren het jaarplan in een spannend filmpje, verfilmen van sterke kanten en verbeterpunten in een commercial of soap.

Meer informatie?

Do’s and Drones
Hoewel de wereld nog maar kort de nieuwe vliegende apparaten kent, hebben wij inmiddels de drones op hun waarde getest. En die is van onschatbare waarde als het gaat om ervaringsgericht leren. Drones zijn instrumenten die zich bij uitstek lenen voor teambuilding maar ook voor programma’s waar communicatie en leidinggeven centraal staan.

Informeer bij Youmeet naar de mogelijkheden.

Inspiratiedag Een BIM in de praktijk
De bouwkolom verandert. Scheidingen tussen vakgebieden vervagen. Aandacht voor het voorkomen van faalkosten en meer efficiëntie neemt toe. Dit vraagt om een andere benadering van projecten en opdrachtgevers. Een BIM (Bouw Informatie Model) is een instrument dat hierbij kan helpen. Alle relevante informatie wordt gedurende het gehele bouwproces opgeslagen, gebruikt en beheerd in een digitaal (3D) gebouwmodel. Maar het instrument alleen is niet genoeg! Een BIM is vooral ook integraal samenwerken.

Dat is de reden dat OTIB de inspiratiedag Een BIM in de praktijk heeft ontwikkeld. Deze inspiratiedag laat u op een interactieve en verfrissende manier kennismaken met een BIM en integraal samenwerken. Het biedt een spiegel voor uw organisatie en een vergezicht naar de toekomst.

Aan de inspiratiedag kunnen 10 bedrijven deelnemen met maximaal 2 deelnemers per bedrijf. Wij nodigen u van harte uit om naast een medewerker ook een betrokken partner uit de bouwkolom deel te laten nemen aan de cursus. Na afloop van de inspiratiedag wordt u telefonisch benaderd om na te gaan wat u heeft gedaan met de nieuwe kennis en inzichten.

Aanmelden
Een inspiratiedag vindt plaats van 09.00 uur tot 16.00 uur. De lunch is inbegrepen. Na afloop vindt er een netwerkborrel plaats.

Meer informatie over kosten en data vindt u op deze website!

BIM

Groupenergy – High Impact Workshops
Je wilt je mensen inspireren en mobiliseren! De mensen in je organisatie zover krijgen dat ze vol overtuiging en enthousiasme gaan werken aan het realiseren van plannen en ambities! Met jouw team een veranderingstraject écht in gang zetten. Of een effectieve doorstart maken van een innovatief project dat maar niet van de grond komt. De spirit weer terugbrengen in een -aanvankelijk goed begonnen- proces. En vooral: ervoor zorgen dat de energie die ontstaat tijdens een ‘dag op de hei’ lang behouden blijft.

Groupenergy faciliteert High Impact Workshops. Bijeenkomsten waarin teams, afdelingen en organisaties samen, snel en hard werken aan belangrijke vraagstukken. Daarbij komt veel veranderenergie los en worden doorbraken gerealiseerd met grote gevolgen. En waar kan dat beter dan bij Youmeet! Groupenergy workshops zorgen voor concreet resultaat, eigenaarschap en versnelling.

De stappen zijn:

  • inzicht en bewustzijn creëren
  • samen een visie ontwikkelen
  • samen een plan maken
  • samen het vuur brandend houden

Waarom een High Impact Workshop? Vanwege versnelling | bewezen werkvormen | eigenaarschap | kracht van de ontmoeting | concreet resultaat | kracht van de verbeelding | voorbereiding, workshop, evaluatie, opvolging | ervaren procesbegeleiding | laagdrempelig | beweging realiseren.

Wil u meer weten over deze workshop? Neem dan contact op met Groupenergy. e: info@groupenergy.nl t: 06-12 39 36 13
w: www.groupenergy.nl

groupenergy-sticker

Workshop Act Now – vergroot uw ondernemende vermogen
De boodschap van de nieuwe tijd luidt: onderneem om te overleven. Of liever: om te groeien en te bloeien. Dat stelt organisaties voor de vraag: hoe krijgen we meer ondernemerschap in ons bloed?

Ondernemen staat voor actie: om wat voor actie gaat het? U onderzoekt uw ondernemende vermogen via 12 werkwoorden, zoals durven, uitstralen, vertellen en verbinden. Waar ligt voor u de belangrijkste uitdaging?

Ondernemen doe je samen: via een spel ontdekt u hoe u elkaar stimuleert en energie geeft. U leert inzichten uit de leerpsychologie in praktijk te brengen door systematisch waarderen en succes vieren

Ondernemen betekent op de markt brengen: u gaat aan de slag met het commerciële handwerk: wat zijn de stappen die u zet om kansrijke ideeën aantrekkelijk te verpakken en in de etalage te zetten?

U krijgt tips en trucs om uw ondernemende vermogen op te voeren.
U legt de basis voor een ondernemende cultuur.
U ontwikkelt een denkraam waarmee u meteen aan de slag kunt.

De workshop duurt één dag en is bedoeld voor managers en professionals van dezelfde organisatie die in beweging willen komen voor een betere positie in de markt (4-9 deelnemers).

De workshop wordt verzorgd door Jancees van Westering.
Jancees van Westering werkt als zelfstandig trainer, coach en beeldend kunstenaar onder de noemer: Creatieve Transformatie formuleren, visualiseren, realiseren. Hij helpt professionele organisaties bij de ontwikkeling van intern ondernemerschap en publiceerde een boek over de kunst van ondernemen (Onderneem! Commercieel worden en jezelf blijven, 2008 Uitgeverij Paul Quist).

Inschrijven kan door een mail te sturen naar Jancees van Westering via jece@entre-acte.com of te bellen met 06 52332479.

Bono’s Hoeden
Iedereen kent het. Projecten of ideeën die spaak lopen omdat mensen vooral vanuit hun eigen visie denken. In de workshop ‘Bono’s Hoeden’, is dit wel anders. In een korte tijd belichten we op een leuke, energieke en creatieve manier alle kanten van een vraagstuk. Kijk met ‘een rode waas voor de ogen’ of ‘speel de advocaat van de duivel’! Deze workshop levert een variëteit aan inzichten op en brengt zodoende energie en versnelling in uw projecten aan. Meer informatie? het Youmeetteam helpt je graag verder!

IMG_7159 (2)

Bits, Bricks, Brains en Behaviour
De workshop ‘Bits, Bricks, Brains en Behaviour is gericht op inhoudelijke verdieping. In korte tijd leren we van elkaar en komen tot uitgangspunten, standpunten en nieuwe ideeën. Dit kan een bijdrage leveren bij de visievorming over de nieuwe manier van werken. Deze methodiek kan ook uitstekend worden ingezet om groepen te enthousiasmeren. Na videofragmenten en/of inhoudelijke presentaties verdelen we de deelnemers in kleine groepen voor de intellectuele speeddating in het World Café. Op deze manier gaan we snel en interactief aan de slag. De resultaten worden aan elkaar gepresenteerd en vervolgens plenair besproken. De begeleiders uit het netwerk van Youmeet hebben deze werkvorm inmiddels vaak toegepast, onder andere binnen de congressen van Corenet Global en in onze Nework community.