Spring naar content

Energizers Voor Fysieke Bijeenkomsten: Een Boost Voor Je Team.

Energizers zijn korte, interactieve activiteiten bedoeld om de energie en betrokkenheid in een groep te verhogen. Ze zijn bijzonder effectief tijdens fysieke bijeenkomsten, waar de dynamiek van face-to-face interactie volop benut kan worden. In deze blog bespreken we drie van de vijf effectieve energizers die wij in samenwerking met Outing Holland vanaf heden kunnen aanbieden. Zo transformeert elke fysieke bijeenkomst in een bruisende sessie vol energie en creativiteit.

 

Energizer 1: Hoogteconstructie

Het doel van deze energizer is om van het aanwezige materiaal een zo hoog mogelijke, veilige constructie te maken. Deze constructie moet minimaal een minuut kunnen blijven staan. Wil je met je team werken aan thema’s als samenwerking, communicatie, besluitvorming en competitie versus coöperatie, dan is dit de juiste energizer daarvoor. Uiteraard wordt het proces, net zoals bij de andere energizers die wij aanbieden, begeleid door Jasper of Eric en vindt er na afloop ook een terugkoppeling plaats van de opgemerkte dynamieken.

 

Energizer 2: Blindvertrouwen

Binnen de blindvertrouwen energizer begeleid je elkaar afwisselend als ziende en als blinde langs een parcours. Dit parcours bevat enkele hindernissen die door de blinden moeten worden genomen. Het is aan de zienden de taak om de blinden hier zo snel mogelijk en uiteraard veilig erdoorheen te leiden. Deze opdracht voelt wellicht in het begin wat onwennig om met collega’s uit te voeren, maar komt de samenwerking, communicatie en vertrouwen zeker ten goede. Benieuwd naar welke stijlen van leiderschap en volgerschap de verschillende teamleden toepassen? Deze energizer levert waardevolle informatie op.

 

Energizer 3: De menselijke knoop

De menselijke knoop is een energizer waarmee samenwerking, communicatie, planmatig werken, loslaten en luisteren kan worden getest. Het doel is simpel. Leg een knoop in het touw zonder dat ook maar een van de handen van de deelnemers het touw heeft losgelaten. Verder zijn er geen andere hulpmiddelen aanwezig en moet de oefening binnen de tijd worden uitgevoerd. Gaat het jullie team gemakkelijk af? Dan zal er de moeilijkheidsgraad worden verhoogd en zal er een extra regel of element worden toegevoegd.

 

Inzetten op energizers is een slimme keuze voor elke organisatie die de dynamiek en teamgeest tijdens bijeenkomsten wil versterken. Of het nu gaat om het bouwen van een constructie, het navigeren middels de blindvertrouwen-energizer, of het leggen van een menselijke knoop, deze activiteiten dagen de deelnemers uit en versterken hun vaardigheden op een plezierige en interactieve manier. De samenwerking met Outing Holland stelt ons in staat om deze unieke en effectieve energizers aan te bieden, zodat er uit iedere bijeenkomst het meeste kan worden gehaald. Ben jij klaar om de teambijeenkomsten naar een hoger niveau te tillen?