Spring naar content

Innovatie in vergaderen: Een duik in de creatieve wereld van Youmeet

In een recent interview met Frederik van Steenbergen, adviseur huisvesting bij YNNO, kregen we een exclusieve inkijk in het ontstaan van Youmeet. Dit concept, geboren uit een behoefte aan meer creatieve en flexibele vergaderruimtes, biedt een geheel nieuwe benadering van het vergaderproces. Hieronder delen we de hoogtepunten van dit gesprek en onthullen we hoe Youmeet vergaderen effectiever en efficiënter maakt.

Frederik, die al haast vanaf de oprichting bij YNNO werkt, deelde dat de zoektocht van YNNO naar innovatieve vergaderplekken leidde tot de creatie van Youmeet. YNNO is het adviesbureau op het gebied van nieuwe manieren van werken en maakt jouw wereld van werk beter. Geïnspireerd door de jarenlange ervaring op het gebied van huisvesting en de constatering dat het in Nederland eigenlijk ontbrak aan voldoende creatieve vergaderlocaties in Nederland, heeft YNNO doen besluiten om in 2009 het vergaderconcept Youmeet in de markt te zetten.

 

Creative Valley

De filosofie van Youmeet

Youmeet is ontstaan uit de visie om vergaderen effectiever en efficiënter te maken. In Creative Valley, waar YNNO en Youmeet zijn gehuisvest, werd een omgeving gecreëerd die verder gaat dan alleen het bieden van vergaderruimten. Youmeet is een totaalconcept dat het creatieve proces van A tot Z faciliteert, van ideevorming tot besluitvorming.

 

De ruimten van Youmeet

  • Speak: Deze ruimte is ontworpen om een eerste idee te presenteren. Uitgerust met geavanceerde audiovisuele middelen, biedt het een donkere, sfeervolle omgeving voor effectieve communicatie. Met veel aandacht voor visuele privacy en akoestiek. De kleurtint oranje staat voor enthousiasme
  • Create: De kern van het brainstormproces. Een flexibele ruimte met een uitschuifbaar whiteboard van in totaal 12 strekkende meter en een poefjeswand, die aanmoedigt tot overleg in diverse settings en creatieve sessies. Met de mouwen opgestroopt, samen op de knieën voor het whiteboard, hoe leuk is dat? De kleurtinten groen stralen creativiteit uit.
  • Design: Na het brainstormen, breng je ideeën visueel tot leven in het atelier. Deze ruimte stimuleert visuele uitwerking van een ideen, met materialen voor een fysiek en/of virtueel ontwerp. De stroom uit het plafond en de garagedeur doet denken aan een industriële werkplek.
  • Reflect: Ontworpen voor rust en bezinning, helpt deze ruimte teams om te pauzeren, te reflecteren en eventueel te hergroeperen. Een laagstaande zon en een fijn uitzicht maken de sfeer helemaal. Blauwe kleuren zorgen voor rust en harmonie.
  • Decide: Het hoogtepunt van het proces, waar (eind)beslissingen worden genomen. De ronde tafel bevordert een gelijkwaardige discussie en besluitvorming in een inspirerende omgeving. Rood stimuleert daadkracht en doortastendheid.

 

Volledige ervaring

Naast de specifiek ontworpen ruimten biedt Youmeet een naadloze technische integratie en uitstekende gastvrijheid met diverse cateringopties. Van ontbijtsessies tot uitgebreide borrels en van lunchbuffetten tot Walking dinners, de gastvrijheid kent geen grenzen. Ook kunnen de ruimten los van het concept worden geboekt voor hen die simpelweg van de inspirerende omgeving willen genieten. En is er behoefte aan begeleiding bij het faciliteren van een sessie, dan heeft Youmeet ook facilitators in huis. Al deze aspecten maken van Youmeet een totaalconcept.

 

Uniek concept

Youmeet staat symbool voor een verschuiving in hoe we denken over vergaderen. Het is niet slechts een verzameling vergaderruimten, maar een compleet concept dat creativiteit, samenwerking en innovatie bevordert. Het team van YNNO heeft met Youmeet een plek gecreëerd waar ideeën niet alleen worden geboren maar tot leven komen.

 

Dit interview benadrukt dat, in een wereld waar traditionele werkplekken vaak tekortschieten in het ondersteunen van creatieve processen, initiatieven zoals Youmeet cruciaal zijn. Youmeet biedt fysieke ruimten, met hoogwaardige service en de juiste begeleiding om visies te laten ontstaan, (door)ontwikkelen en tot uitvoering te laten komen. Het succes en de populariteit van Youmeet bewijzen dat de toekomst van werk niet alleen ligt in wat we doen, maar vooral in hoe we het doen.